Fırat Gül: Doğru yer ve zamanı bekledim
08 Nisan 2024 19:15

Fırat Gül: Doğru yer ve zamanı bekledim

Kastamonuspor Teknik Direktörü Fırat Gül, 0-0 sona eren Belediye Derincespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Gül, tüm Kastamonu halkını önümüzdeki hafta oynanacak olan Amedspor maçına davet etti.

 

BİZ DE POZİSYONLAR BULDUK

İki takımın da farklı hedefleri olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Gül şu şekilde konuştu: İki takımın da ligde hedefi var. Bizim hedefimiz şampiyonluk, Derince’nin ise ligde kalmak. Bütün planımızı galibiyet üzerine kurgulamıştık. Biraz da riskli oynadık. Birkaç tane kontradan pozisyon verdik, korner dönüşlerinde kontralar yedik. Maçın genelinde biz de pozisyonlar bulduk. Oyunun içinde 60-70 dakika gol bulamazsak hamlelerimiz belliydi; skor üretmeye çalışacağımız oyuncuları oyuna dahil ettik. Daha çok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik.

 

İŞLER DÖNDÜ FİNAL MAÇINA GELDİ

Bu maçta berabere kalmışsın ya da galip gelmişsin önümüzdeki hafta oynanacak olan Amed maçı için fark etmiyordu. 1 puanla önümüzde olan Amedspor şimdi 3 puan önümüze geçti. Galip de gelseydik, berabere de kalsak bir şey değiştirmiyor yani. Önümüzdeki maçımızı kazanmamız lazım. İşler döndü dolaştı final maçına geldi. Bu maçı tüm Türkiye takip ediyor, farkındayız. Kastamonu halkına geldiğimizde söz verdik ve inşallah o sözü tutacağız. Tek hedefimiz şampiyonluk. Başka hiçbir hesap yapmıyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah istediğimiz skoru alıp ligin sonunu göreceğiz.

 

PSİKOLOJİK TARAFINI DA TOPARLAMAYA ÇALIŞTIK

Kocaelispor’dan ayrıldıktan sonra çok uzun süre bekledim, çok seçici davrandım. Doğru yer ve doğru zaman olması lazımdı. Çünkü çalışmış olmak için bir yere gittiğinizde sadece o günün şartlarında belki mutlu olabilirsiniz. Ama Kastamonu gibi hedefi olan camiada bulunmak mutluluk verici. Geldiğimizde takım biraz demoralize olmuştu. 7 puan farktan 3.sıraya gerilemiş bir takım vardı. İşin psikolojik tarafını toparlamaya çalıştık, oyun sistemi getirmeye çalıştık.

 

ZOR OLANI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Oyunda çok büyük mesafe kat ettik. Oyunun savuma tarafında gol yemeyen takım haline geldik; bugüne kadar biri serbest vuruştan, biri de penaltıdan iki gol yedik. Oyunun ofansif tarafında da geliştirmeye çalıştığımız noktalar var. Burada tabii ki sadece organizasyonla olmuyor, zamana da ihtiyaç var. Zor bir şey oyunun ofansif tarafını geliştirmek. Son 4 maçımız... Önümüzdeki hafta final oynayacağız. Bütün Kastamonu halkını oraya bekliyoruz.

 

1.5 YIL DOLU DOLU YAŞADIK

Bayram öncesinde Kocaeli’de bulunmak da çok farklı bir duygu. 1,5 yıl burada dolu dolu yaşadık, her günümüz ayrı bir heyecandı. İlk sene geldiğimizde ligde kalmaya çalıştık. Sonra şampiyonluk yolunda ciddi süreçlerden geçtik. O günler unutulmaz tabii ki. Hayatımızın geri kalanında çok güzel anılar olarak kaldı. Buradan bütün Kocaeli camiasının ve şehrinin bayramını kutlamak istiyorum. Bununla beraber bulunduğumuz camia bizim için öncelikli. Onların da bayramına bayram katarak, onları da şampiyon yaparak bayramlarını kutlamak istiyoruz. İnşallah bu sene de, geçen sene sezon sonunda yaşadığımız mutluluğu hep beraber yaşarız.

Güncelleme: 08 Nisan 2024 19:20
BENZER HABERLER
X